Wat we doen

Ladies’ Circle Zwolle is een informele groep van vrouwen tot 45 jaar uit Zwolle en omgeving met verschillende beroepsgroepen en achtergronden.

In onze Circle zijn gemiddeld zo’n 13 Ladies actief. We komen één keer per maand bij elkaar om te vergaderen of voor een gezellige activiteit. Voor het reilen en zeilen binnen onze Circle kiezen we elk jaar een nieuw bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Ook vormen er elk jaar meerdere commissies binnen onze Circle, elk verantwoordelijk voor het organiseren van een activiteit of een actie. We hebben diverse activiteiten in een jaar zoals running diner, weekendje weg, zomer barbecue en meer. De acties die wij elk jaar uitvoeren zijn verschillend, maar het kan een actie zijn waarbij we geld ophalen voor een goed doel of een actie waarbij we zelf de handen uit de mouwen steken; onze handenwapperactie.

Geschiedenis

De Circles zijn oorspronkelijk opgericht door echtgenotes van Round Table, serviceclub voor mannen tot 40 jaar. In 1936 ontstond in Engeland de eerste Ladies’ Circle. In navolging op het Engelse initiatief zijn in vele landen Circles opgericht. De verbondenheid met Round Table is gebleven maar sinds 1994 is Ladies’ Circle een onafhankelijke serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar.

De eerste Circle in Nederland is opgericht in 1974 in Epe, snel gevolgd door Wassenaar. Langzaam groeide het aantal circles en in september 1984 werd Ladies’ Circle Nederland (LCNL) ‘full member’ van Ladies’ Circle International. In Nederland is het aantal Circles nu gegroeid tot over de 80 in aantal, verspreid over heel Nederland. Ieder jaar komen er nieuwe Circles bij.

Bestuur

Het bestuur van 2024-2025 bestaat uit drie Ladies:

Voorzitter: Laura de Bel

Secretaris: Marly Van Eekeren

Penningmeester: Miriam van der Vlier

Motto 2024 / 2025

Het motto van dit jaar is:

CIRCLEN is zeg maar

echt mijn ding!

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle Zwolle of heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of stuur een email naar lc34@ladiescircle.nl